Jochumhof

Adres

Maashoek 2-B
Steyl

Entree

€ 3,-

Winkel

Nee

Horeca

Ja

De Botanische tuin kent een lange geschiedenis. De oudste delen van de tuin dateren 1799, toen op de plaats van de huidige botanische tuin een kapitaal landhuis stond. In 1933 startte de enthousiaste Pater Peter Jochum een botanische tuin om het biologieonderwijs aan het klooster te ondersteunen. Vanuit alle werelddelen brachten missionarissen plantenzaden naar Steyl voor de tuin van Pater Jochum. Diverse deeltuinen stammen nog uit deze periode. Waar de Pater begon met zaadjes staan nu kolossale bomen, waaronder de mammoetboom met zijn opmerkelijk zachte bast. In latere perioden werd de tuin uitgebreid met een kruidentuin, een heemtuin en een mediterrane kas.

In 1971 werd het werk van Pater Jochum overgenomen door een Stichting, en werd de tuin naar hem vernoemd. In 1973 werden de heemtuin en de kruidentuin aangelegd. In 1978 volgde de Tiglientuin.

In de Jochumhof zijn dus verschillende soorten tuinen te bezichtigen: de rotstuin, de geurtuin, de mediterrane
tuin, de heemtuin, de kruidentuin en de Tigliëntuin. Ook zijn er veel monumentale bomen te bewonderen. En zeker moet de kas met o.a. prachtige cactussen niet overgeslagen worden

Openingstijden

In de zomermaanden elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur
In de winterperiode elke dag van 11.00 tot 17.00 uur

Activiteiten

Voor groepen bieden ze rondleidingen aan door de tuin. Een algemene rondleiding van één uur of een wandeling van twee uur waarin een botanisch deskundige wat dieper ingaat op de flora in de tuin. specifieke informatie en hoe te boeken is terug te vinden op de website: http://www.jochumhof.nl/botanische-tuin

Winkel

Geen winkel aanwezig

Horeca

Een kruidenierswinkelinrichting uit 1880, stoeltjes uit een oude Limburgse kroeg, tafeltjes uit India, een Italiaanse espressomachine en de beste vlaaien uit de wijde omtrek. Dat is ons Grandcafé, gelegen aan de voet van de Maas.

Net als in onze tuin komen in de horeca het mooiste en het bijzonderste uit alle werelddelen bij elkaar. Drink een kopje koffie of thee binnen of op een van onze 3 terrassen in de tuin. Geniet van ons zonnige terras aan de voet van de Maas, onze vriendenterras of op het tuinterras met in het midden de welbefaamde Japanse Ginko.

DE HORECA is geopend van:

Maandag HORECA GESLOTEN, botanische tuin geopend

Dinsdag horeca geopend van 11.00-17.00 uur

Woensdag HORECA GESLOTEN, botanische tuin geopend

Donderdag horeca geopend van 11.00-17.00 uur

Vrijdag horeca geopend van 11.00-17.00 uur

Zaterdag horeca geopend van 11.00-17.00 uur

Zondag horeca geopend van 10.00-17.00 uur

(Onze keuken is geopend tot 16.00 uur)

Parkeren en toegankelijkheid

Parkeren: Langs de Sint Michaelstraat Parkeerplaats op het museumplein Parkeerplaats langs de Maasstraat / Maashoek
Scroll naar boven