Kasteeltuin Twickel

Adres

Twickelerlaan 7
Ambt Delden

Entree

€ 5,- p.p.

Winkel

Ja

Horeca

Ja

Vlakbij Delden in Twente ligt landgoed Twickel, bijna zeven eeuwen oud en 4.500 hectare groot. Kenmerkend zijn het kasteel, de historische boerderijen en het kleinschalige coulisselandschap. Een landschap waarin bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen elkaar afwisselen.
Op het landgoed bevinden zich 148 boerderijen {herkenbaar aan de zwart-witte luiken} twee watermolens, een watertoren en houtzagerij. Cultuur, natuur en bedrijvigheid gaan op Twickel harmonieus samen.

Tuinen
De tuinen van Kasteel Twickel zijn een onderdeel van een uniek cultuurhistorisch erfgoed. Naast het uit 1347 stammende kasteel ligt een formele tuin met vormsnoeifiguren in buxus en taxus. De laatste barones ontwierp de rotstuin in Victoriaanse stijl. Het uitgestrekte park (20 ha.) met vijvers en een wildbaan dateert uit de 18e eeuw.

Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt-Delden de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groente, fruit en bloemen gekweekt.

Openingstijden

Landgoed Twickel is het gehele jaar open van zonsopgang tot ondergang. Vrij wandelen op wegen en paden, fietsen alleen waar aangegeven, gratis toegang. De hond mag mee mits aangelijnd.

Het bezoekerscentrum
Open: van woensdag t/m zondag, in april t/m oktober van 10.00-17.00 uur, in november t/m maart van 11.00-16.00 uur. Gesloten: eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en de Kerstperiode.

Huispark van kasteel Twickel. Met oranjerie, kasteeltuinen, wildbaan en omringend park. Entree via het bezoekerscentrum.
Open: vanaf 01 april t/m 29 oktober op woensdag t/m zondag, 10.00-17.00 uur.
Gesloten: eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en de Kerstperiode.
De hond mag niet mee.

Oranjerie
Winterverblijf voor Twickels collectie citrusbomen. Zomers voor de tuinbezoeker open met expositie en drankje met lekkernij. In het huispark, entree via het Bezoekerscentrum.
Open: tuincafé, 29 mei t/m 01 oktober, woensdag t/m zondag 10.00-17.00 uur.
De hond mag niet mee.

Moestuin
Open voor bezichtiging en verkoop van fruit, groenten, planten en bloemen. Gebruikstuin voor het kasteel.
Open: mei t/m november op woensdag en vrijdag, 13.00-16.00 uur.
De hond mag niet mee.

 

Activiteiten

Winkel

In het bezoekerscentrum is de verkoop van landgoedartikelen.
In de moestuin verkoop van fruit, groenten, planten en bloemen.

 

Horeca

Koffie to go in het bezoekerscentrum en de oranjerie.

Zomers is de oranjerie open met expositie en drankje met lekkernij.

Parkeren en toegankelijkheid

Tegenover de Landgoedwinkel {tevens entree van de kasteeltuinen} ligt de centrale parkeerplaats. Voor dit parkeerterrein {open van zonsopgang tot zonsondergang} geldt een tarief van 2 euro, ongeacht de parkeerduur.
Scroll naar boven