Keukenhof, botanische tuin Lisse

Adres

Stationsweg 166A
Lisse

Entree

€ 19,50 – € 23,-

Winkel

Ja

Horeca

Ja

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) gebruikte ‘Keukenduyn’ als jachtgebied voor Slot Teylingen. In 1641 werd Kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200 hectare.

Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof.

In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. Het was direct een succes: 236.000 bezoekers. In 2024 vindt de 75e editie plaats. In de afgelopen 74 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Ticketverkoop gaat via www.keukenhof.nl. Tickets zijn online verkrijgbaar en geldig op een vaste datum in een vooraf vastgesteld tijdslot.

Openingstijden

In 2024 is de Keukenhof van donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei geopend van 8:00 – 19:30 uur, ook op zon- en feestdagen.

Activiteiten

Voor activiteiten, klik hier.

Keukenhof is niet alleen een fraai decor voor 7 miljoen voorjaarsbloeiers, maar leent zich ook uitstekend voor beeldhouwwerken en andere kunstobjecten. Die geven het park een extra dimensie. Keukenhof heeft een samenwerking met het Museum Kröller-Müller en 25 kunstenaars. De combinatie van het bloeiende park en beeldende kunst is verrassend.

Winkel

Giftshops aanwezig.

Horeca

Er zijn verschillende restaurants in het park. Daarnaast vind je door het park heen verschillende mobiele eetgelegenheden.

Parkeren en toegankelijkheid

– Voor auto’s geldt een parkeertarief van € 8 per auto. Het parkeerticket boek je vooraf online tegelijk met het toegangsticket. – Honden zijn toegestaan in Keukenhof als ze zijn aangelijnd en er geldt een maximum van 1 hond per persoon. In de paviljoens en restaurants worden honden niet toegelaten, met uitzondering van geleidehonden voor hulpbehoevenden. Hondenpoepzakjes zijn gratis af te halen bij onze toegangscontroleurs.
Scroll naar boven