Kruidentuin Abdij van Postel

Adres

Abdijlaan 16
Mol-Postel

Entree

Winkel

Ja

Horeca

Ja

De Abdij van Postel begon in september 1994 met de kweek van kruiden. Als hoofddoel werd voorop gesteld: het kweken van kruiden op een milieuvriendelijke manier. Allereerst werd gedacht aan de kweek van ginseng. Ginsengkweek heeft immers naar het milieu toe verschillende voordelen: er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmest, pesticiden, herbiciden, insecticiden, …
Van in het begin werd er ook gezocht naar andere planten die op deze manier kunnen gekweekt worden. De eerste proefveldjes zijn ondertussen uitgegroeid tot een echte kruidentuin.

Er bestaan verschillende soorten ginseng. Toch zijn er maar 2 soorten belangrijk omwille van hun inhoud: “Panax ginseng Mayer” en “Panax ginseng quinquefolium”. De “Panax ginseng quinquefolium” wordt hier gekweekt.

Naast ginseng worden nog andere kruiden gekweekt en verwerkt en handmatige productie van diverse crèmes.

Openingstijden

De tuin is (m.u.v. woensdag) van maandag t.m. zondag geopend  09:00u tot 17:00u

Sluitingsdag: woensdag

Activiteiten

De abdij van Postel is voor vele dagjesmensen en toeristen een geliefde bestemming. Voor een nadere kennismaking organiseert de Molse Gidsenkring op aanvraag rondleidingen voor groepen van 9 tot 18 uur. Tijdens de rondleiding wordt uitvoerig aandacht besteed aan de werking van de abdij, het leven van de norbertijnen en de historische en beschermde gebouwen. In de toonzaal van de abdijbibliotheek worden o.a. miniaturen, wiegendrukken (15de eeuw) en Plantijndrukken toegelicht. Een korte maar mooie dvd-film illustreert de vele facetten van de abdij. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf tot twee uur.

Groepen kunnen tegen betaling een rondleiding in de Norbertijnenabdij van Postel aanvragen bij :

Winkel

De abdijwinkel is (m.u.v. woensdag) van maandag t.m. zondag geopend  09:00u tot 17:00u

Sluitingsdag: woensdag

Bezoek de webshop van de abdij hier.

Horeca

Gasthof De Beiaard
Abdijlaan 28, Mol

Aangenaam verpozen in de Kempische taverne en op het terras.

Restaurant met verzorgde kaart: à la carte & seizoensuggesties.

Parkeren en toegankelijkheid

Scroll naar boven