Museum Klooster ter Apel

Adres

Boslaan 3-5 9561 LH
ter Apel

Entree

€9,50

Winkel

Ja

Horeca

Ja

Zoals veel middeleeuwse kloosters heeft ook Klooster ter Apel een prachtige kloostertuin binnen zijn muren.

Meer informatie: https://www.kloosterterapel.nl/nl/

Openingstijden

  • maandag :gesloten (in juli en augustus: 11.00 – 17.00 uur)
  • dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
  • zon- en feestdagen: 13.00 – 17.00 uur

Activiteiten

Winkel

Op zoek naar een origineel cadeau of souvenir? In de Kloosterwinkel vindt u een ruim assortiment van producten die betrekking hebben op religie, spiritualiteit, Middeleeuwen, het kloosterleven in het algemeen en dat van Klooster Ter Apel in het bijzonder, Westerwolde, kruidentuinen en de flora en fauna rondom het klooster. Verschillende exclusieve producten, maar ook voor kinderen leuke artikelen voor een kleine prijs. Bekijk deze ruimte op de 3D-plattegrond. Een deel van ons assortiment is online te bestellen in onze webshop.

Horeca

Het museumcafé in de Refter is voorlopig helaas gesloten en alleen op verzoek geopend. De ruimte is wel te bezoeken. Voor een kop koffie, lunch of diner verwijzen wij u graag naar het tegenover het Klooster gelegen Hotel-Restaurant Boschhuis, gebouwd op de fundamenten van het voormalige Back- en Brouwhuys.

Parkeren en toegankelijkheid

Parkeren is gratis Mindervaliden Museum Klooster Ter Apel is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelhouders. Er is een lift en een invalidentoilet. De toegang tot Refter, Subpriorkamer, Proviandkelder, Priorkamer en Gastenverblijf, behouden volgens de oorspronkelijke opzet, alsook het Scriptorium, hebben zodanige drempels en trappen dat die helaas niet geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Elektrische rolstoelen of scootmobielen zijn helaas helemaal niet geschikt om het Klooster mee te betreden.
Scroll naar boven