Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Adres

Velperengh 13
Doorn

Entree

€ 7,50

Winkel

Ja

Horeca

Ja

In een parkachtig landschap van 29 hectare, doorsneden met vijvers die worden gevoed met helder kwelwater van de Utrechtse Heuvelrug, staan ruim 3000 soorten bomen en struiken. Een unieke botanische collectie met exemplaren, afkomstig uit de hele wereld. Er zijn kilometers aan wandelpaden met doorkijkjes en vergezichten, een grote heidetuin, een enorme boomhut, speurtochten en een natuurspeeltuin.

De bomen en struiken zijn de levende museumstukken van het Bomenmuseum. Er is van alles te ontdekken over hun eigenschappen, plaats in de natuur, in onze omgeving, hun bijdrage aan biodiversiteit en hun evolutionaire geschiedenis. Ieder seizoen staan er weer andere bijzondere inheemse en uitheemse soorten in bloei.

Voor info over de collectie klik hier.

N.B. betalen alleen via pinautomaat! De Museumkaart is niet geldig in het Bomenmuseum, omdat het arboretum een eigen jaarkaart hanteert. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Openingstijden

Het Bomenmuseum is het hele jaar geopend, ook op zon- en feestdagen.
• April t/m oktober: 8.00 – 19.00 uur
• November t/m maart: 10.00 – 16.00 uur

Openingstijden museumwinkel en kleine horeca:
• Verkoop op vrijdagen, zaterdagen en zondagen april t/m oktober 11.00 – 16.45 uur, november t/m maart 11.00-16.00 uur.

Activiteiten

https://www.bomenmuseum.nl/ontdek/agenda/

Winkel

In de winkel zijn allerlei producten en cadeau-artikelen te koop, waaronder honing uit het arboretum.

Buiten bij de winkel staan planten te koop. Hier vindt u door het jaar heen voorjaarsbollen en vaste planten alsook van tijd tot tijd eigen kweek uit het arboretum.

Verkoop op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 11.00 tot 16.45 (in de winter tot 16.00 uur). Op de overige dagen is de winkel onbemand, u kunt dan uw aankopen contant voldoen in de melkbus.

Horeca

Na een wandeling in het arboretum is het heerlijk toeven op het terras of in het gezellige bezoekerscentrum bij de ingang. Daar kunt u een kop koffie drinken.

Geopend op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 11.00 en 16.45 (in de wintermaanden tot 16.00 uur, behalve bij heel slecht weer, dan eerder dicht).

Parkeren en toegankelijkheid

Gratis parkeren op het parkeerterrein van het museum. Het parkeerterrein is dagelijks geopend tijdens de openingstijden. Het terrein is rolstoeltoegankelijk. Rolstoel lenen: gratis
Scroll naar boven