De botanische tuinen van Paleis Het Loo

Adres

Koninklijk Park 16
Apeldoorn

Entree

Vanaf 18 jaar € 19,50

Winkel

Nee

Horeca

Ja

In de paleistuin van Paleis Het Loo ga je 335 jaar terug in de tijd. De botanische tuinen zijn precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo (koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II Stuart) het lieten maken. Achter hun ‘sobere’ paleis lieten ze een indrukwekkende tuin aanleggen om bezoekers te verrassen. En om zelf van te genieten.

Openingstijden

Open van dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur.

Op maandag gesloten, m.u.v. feestdagen en vakanties, open van 10:00 – 17:00 uur.

Activiteiten

Winkel

De museumshops staan vol bijzondere souvenirs en zijn open tijdens reguliere openingstijden.

Horeca

Er is altijd een horecalocatie open voor een hapje en een drankje, zoals de Balzaal, De prins Hendrik garage of Café colonnades. Je hebt een entreeticket voor Paleis Het Loo nodig om gebruik te maken van de restaurants. Reserveer voor de high tea óf als je met meer dan 15 personen komt.

Parkeren en toegankelijkheid

Het dagtarief voor parkeren is €8,00 per voertuig. De parkeerplaats is open van 09.00 tot 18.00 uur. Er staan elektrische laadpalen voor auto’s. Het is ook mogelijk om elektrische fietsen op te laden. Parkeerticket is verkrijgbaar in de ticketshop, bij de automaat en aan de kassa.
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.