Plantentuin Meise

Adres

Nieuwelaan 38
1860 Meise

Entree

Volwassene12€

Winkel

Ja

Horeca

Ja
Plantentuin Meise 1

De geschiedenis van Plantentuin Meise gaat meer dan 200 jaar terug. Het is een van de grootste botanische tuinen ter wereld: 92 ha boordevol planten. In ons verhaal spelen planten de hoofdrol.

Er is altijd wat te beleven in de Plantentuin, bij zonneschijn of regen.  Dompel je onder in de tropen in het Plantenpaleis, maak kennis met onze geschiedenis in het Kasteel of ga op onderzoek in het HOUTlab…
Maak een wandeling, geniet van het prachtige landschap en van de immense diversiteit aan planten in onze tuinen en collecties.

De plantentuin beschikt over een Herbarium: https://www.plantentuinmeise.be/nl/pQOZdcP/collecties/herbarium

Openingstijden

Openingsuren botanische tuin

November – februari: 10-17u (laatste toegang 16u)
Maart – oktober: 10-18u (laatste toegang 17u)

Bezoekers hebben toegang tot een uur voor sluiting van het domein. Voor een optimaal bezoek raden wij aan om tenminste een halve dag te voorzien.

Openingsuren kassa

Ingang Keizerin Charlotte: november – februari dagelijks 10-16u / maart – oktober dagelijks 10-17u
Ingang Meise-Dorp: open op woensdag en vrijdag, in het weekend, tijdens de Vlaamse schoolvakanties en op feestdagen, november-februari 10-16u / maart-oktober 10-17u

Plantentuin Meise is het hele jaar open. Alleen op 25 december, 1 en 2 januari zijn we gesloten en uitzonderlijk bij stormweer of andere extreme omstandigheden. Dit kondigen we steeds aan op onze homepagina.

Winkel

In onze Tuinwinkel aan Ingang Keizerin Charlotte ontdek je unieke producten en planten, geïnspireerd door de natuur.  We zetten lokale makers in de kijker en hebben oog voor ambacht en vakmanschap. Nog beter: je kan gewoon langslopen want je hebt geen toegangsticket nodig voor de Plantentuin.

Snuister tussen botanische schatten, duurzame hebbedingen en bijzondere lekkernijen. Loeppotjes, zoekkaarten en fascinerende plantenboeken voor kinderen geven zin in spannende speurtochten in de tuin. Merkwaardige planten prikkelen de verbeelding.

Horeca

Picknicken

De Plantentuin is de ideale plek voor een picknick. Breng je picknickdeken mee en vlei je neer op het gras.  Gebruik één van de picknicktafels op de binnenkoer van het Pachthof en in de Culinaire Tuin. Respecteer steeds je omgeving en de andere bezoekers en neem je afval terug mee.

KAWA koffiebar

In KAWA ontdek én proef je heerlijke koffie van over de hele wereld. Geniet tijdens je bezoek van een bijzonder kopje koffie met een zoete lekkernij.

Resto Oranjerie

Wil je liever een terrasje doen of op restaurant, dan kan je terecht in de Oranjerie, het selfservice restaurant van de Plantentuin.  Je vindt de Oranjerie vlak bij de Culinaire Tuin.

Parkeren en toegankelijkheid

Aan de ingang zijn er parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een gehandicaptenkaart. De begeleider van iemand met een beperking heeft gratis toegang. Assistentiehonden zijn overal welkom in het domein en de gebouwen. Rolstoel of looprekje nodig? Dit kan je gratis ontlenen aan onze hoofdingang. Een elektrisch treintje overbrugt lange afstanden doorheen het domein en laat je genieten van de mooiste plekjes.
Plantentuin Meise 2
Plantentuin Meise 3
Scroll naar boven