Plantentuin Universiteit Gent

Adres

Aan de rand van het Citadelpark, op de hoek van de K.L. Ledeganckstraat en de E. Clauslaan
9000 Gent

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Nee

De Plantentuin van de Universiteit Gent is sinds 1902 ingericht aan de rand van het Citadelpark.
Op 2,75 ha, waarvan 4.000 m² serres, zijn ruim 10 000 plantensoorten ondergebracht. Tijdens je bezoek kun je kennismaken met bijzondere planten, meer leren over de planten en hun relatie met de mens, of gewoon rustig wandelen in een mooi kader.

De Plantentuin heeft een belangrijke opdracht met betrekking tot de conservatie van planten. Deze ex-situ biodiversiteitscollectie biedt een veilige haven aan diverse bedreigde plantensoorten zoals Ceratozamia robustaDracaena umbraculifera en Hyophorbe verschaffeltii. Je kan ze herkennen aan het speciale bordje bij de plant.

De kassen herbergen tropische en subtropische plantengroepen.

Winterharde planten vind je in een van de afdelingen van de buitentuin. Je herkent hier planten gegroepeerd volgens een bepaald thema (rotstuin, mediterrane tuin) of op grond van hun natuurlijke verwantschappen (systematische afdelingen).

Openingstijden

  • De tuin en de publiekskassen (Victoriakas, tropische kas en subtropische kas) zijn dagelijks gratis toegankelijk, na reservatie van een tijdslot.
  • Tijdens werkdagen kun je er terecht van 9.30 tot 18 u; op zaterdag, zon- en feestdagen is de Plantentuin open van 10 u tot 18 u.
  • De serres sluiten dagelijks om 16.30u.
  • Bij stormachtig weer is de Plantentuin om veiligheidsredenen gesloten.

Activiteiten

Elke eerste zondag van de maand is er om 10 u voor individuele bezoekers een gratis rondleiding, behalve in december en januari. Inschrijven vooraf is noodzakelijk.

Winkel

Horeca

Parkeren en toegankelijkheid

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.