Rita’s Cottage Garden

Adres

Napoleonsweg 130
Neer

Entree

€ 3,50

Winkel

Nee

Horeca

Nee

Nadat Rita van der Heiden (Herborist en Gildelid) met haar familie, na enkele jaren in Engeland, naar Neer was verhuisd, is ze begonnen met het maken van haar droomtuin: Rita’s cottage garden (3000 m2). Geïnspireerd door de Engelse ‘cottage gardens’ met sierbloemen, groente- en kruidentuinen en slingerende paden, heeft ze de ‘oude dokterstuin’ veranderd in een cottage garden.

Tijdens het wandelen door de tuin is veel variatie te zien. U begint de wandeling in de tuin bij het uitgestrekte gazon en vervolgens komt u via slingerende (en soms verborgen) paadjes langs tal van karaktervolle plekjes: van een romantische rozenboog, tot een functionele groente- en kruidentuin, een exotische Indonesische Gazebo en een Engelse kas die lijkt te zijn ontsnapt uit een “geheime tuin”. Onderweg zijn gezellige zitjes te vinden en kunnen plantenliefhebbers interessante borders met schaduwplanten en prachtige bomen zien (van palmboom tot oude magnolia).

Een rondleiding (25 – 30 minuten) is ook mogelijk, dit kan individueel of in een groep. Groepsgrootte van 2 – 30 personen. Achteraf is er koffie of (kruiden)thee met iets lekkers.

Openingstijden

Vier open tuin dagen in 2024
Zondag 26 mei 2024   11:00 tot 17:00
Zondag 2 juni 2024    11:00 tot 17:00
Zondag 30 juni 2024   11:00 tot 17:00
Zondag 25 augustus 2024 11:00 tot 17:00
Een bezoek is inclusief koffie/(kruiden)thee en iets lekkers.

Wilt u de tuin bezoeken op een andere dag? De tuin is namelijk het gehele jaar te bezoeken, omdat er altijd iets te bloeien staat!
Maak dit kenbaar via het interesseformulier, klik hier.

Activiteiten

Workshop met wilde kruiden en workshop met etherische oliën:
Tijdens de workshop leert u werken met etherische oliën en/of wat wilde kruiden voor de mens kunnen betekenen. Na een uitleg maken we drie producten om mee naar huis te nemen.

U kunt kiezen uit de volgende onderwerpen: Workshop met etherische olie, gebruiken van wilde kruiden, voorjaarskruiden, kruiden voor keel, neus en oor, ontzuren en kruiden voor hart- en vaatziekten. Hierbij maken we een kruidenthee, kruiden scrub, zalf, tinctuur of massageolie.

Duur: ± 2-3 uur
Groepsgrootte: 4-15 personen
Prijs: 17,50 euro per persoon per workshop (inclusief de mogelijkheid om de tuin “Rita’s cottage garden” te bezoeken met rondleiding).

Het programma wordt continue uitgebreid, vraag gerust naar de mogelijkheden via het interesseformulier.

Winkel

Horeca

Parkeren en toegankelijkheid

Scroll naar boven