TU Delft Hortus Botanicus

Adres

Poortlandplein 6
Delft

Entree

€ 7,50

Winkel

Ja

Horeca

Ja

Planten leveren voedsel, medicijnen, kleding, onderdak en grondstoffen en zijn daarom van essentieel belang voor de mens. In onze technische botanische tuin wordt al meer dan 100 jaar botanisch onderzoek aan planten gedaan. Het heeft veel wilde planten tot industriële toepassingen gebracht en is inspiratie geweest voor baanbrekende innovaties. Nog steeds wordt in de tuin onderzoek gedaan, maar het is ook een mooie tuin waar het heerlijk toeven is en altijd iets te ontdekken of te doen is.

De TU Delft Hortus Botanicus herbergt 4 plantenfamilies van de Nationale Plantencollectie en een groep planten die wordt aangeduid met de term Technische Gewassen (toverhazelaarfamilie, marantafamilie, banaanfamilie en de paradijsvogelbloemfamilie). Het bestaan van die aparte groep komt voort uit de aard van de Hortus Botanicus van de TU Delft die zich immers van oudsher heeft gericht op planten die economisch nuttig zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld rubber, kapok en cacao.

Openingstijden

In 2024 geopend vanaf 9 maart.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00. Op maandagen gesloten.

Activiteiten

Voor evenementen, klik hier.

Winkel

Bij de entree koopt u niet alleen uw entreekaartjes, maar hebben wij ook een mooi aanbod van boeken en artikelen die op de natuur geïnspireerd zijn.

Horeca

Coffee-start is vanaf 29 maart geopend.

Parkeren en toegankelijkheid

Rondom de Hortus Botanicus is het tegenwoordig overal betaald parkeren. In het weekend en tijdens nationale feestdagen kan gratis geparkeerd worden op de TU Delft parkeerplaats Zuidplantsoen achter het Architecture gebouw. De Hortus Botanicus is rolstoeltoegankelijk.
Scroll naar boven