Lid worden Herborist

Ik meld mij aan als Herborist

Het hart van onze snelgroeiende vereniging bestaat uit herboristen die gedegen opgeleid zijn of over jarenlange kruidenervaring beschikken die door het Gilde als gelijkwaardig wordt beschouwd.

Om zonder tussenstap herborist-lid te kunnen worden, dien je een van de 4 onderstaande, meerjarige, aangewezen herboristenopleidingen met diploma te hebben afgerond:

  1. De Europese Academie (afgerond met het studiejaar ‘Meesterherborist’)
  2. Herba Sanitas
  3. Kruidencentrum De Sprenk,
  4. Syntra België (afgerond met het studiejaar ‘Kruidenverwerker’

Als je je als herborist bij ons aanmeldt, doorloop je een vragenlijst over je opleiding en geef je via een vinkje toestemming voor een aantal zaken. 

Ik heb niet een van de door het Gilde erkende opleidingen gedaan

Om makkelijker meer gekwalificeerde mensen toe te kunnen laten tot het Herboristengilde wordt vanaf 2023 gestart met een pilot om de aanname van autodidacten en anders opgeleiden te gaan stroomlijnen.

Ik ben autodidact of opgeleid aan een andere herboristenopleiding

Ben je autodidact en heb je wél vele jaren kennis en kunde over kruiden en hun werkingsgebieden opgedaan én deze kennis ook beroepsmatig overgedragen? 

Of heb je met goed gevolg een meerjarige, niet schriftelijke herboristenopleiding gedaan aan een ander opleidingsinstituut en ben je werkzaam als herborist?  

Dan is het in sommige gevallen ook mogelijk om via een tussenstap herborist-lid van het Gilde te worden. Mail ons daarvoor op herboristengilde@gmail.com. Vertel in deze mail eerst wie je bent en waarom je herborist-lid wenst te worden. Vervolgens horen we graag van alles over je kruidenkennis en kunde; waar je die hebt opgedaan; hoeveel jaar je al met kruiden en kruidenkunde bezig bent; en hoe lang en op welke wijze je beroepsmatig als herborist bezig bent. Op basis van dit schrijven word je mogelijk uitgenodigd voor een online interview met twee (docent)leden binnen het Gilde. Na dit interview wordt een advies uitgebracht aan het bestuur. Hierna wordt besloten of je als herborist-lid toegelaten kunt worden of wat de verdere mogelijkheden zijn als dit niet het geval is.

Mocht je niet worden uitgenodigd, dan ontvang je een mail met uitleg en verdere mogelijkheden.

Scroll naar boven