Lid worden Vakgenoot

Ik meld mij aan als Vakgenoot

Heb je de meerjarige opleiding ‘culinair herborist’ bij Kruidencentrum De Sprenk, met een diploma, afgerond dan ben je zonder tussenstap welkom om je als vakgenoot bij ons aan te sluiten. Geef bij je aanmelding aan dat je de opleiding culinair herborist hebt gedaan en het jaartal van slagen.

Daarnaast kunnen ook oud studenten, opgeleid bij een door het Gilde erkende opleiding maar zonder diploma zich, zonder tussenstap, bij onze vakgenoten groep aansluiten. Hiervoor dienen wél alle opleidingsjaren te zijn doorlopen, dien je te voldoen aan de aanwezigheidseis van de desbetreffende opleiding en dit ook aan ons te kunnen overleggen bij navraag.
Geef hiervoor bij je aanmelding aan welke opleiding je hebt gedaan en wanneer je het bewijs van deelname hebt ontvangen.

In 2023 starten wij daarnaast met een pilot om via een tussenstap ook aanverwante, betrokken, gediplomeerde vakgenoten de mogelijkheid te geven zich, in eerste instantie voor een jaar, als vakgenoot-lid bij ons aan te sluiten. Deze vakgenoten dienen zich wél beroepsmatig met planten(extracten) bezig te houden.

Onder deze groep aanverwante vakgenoten vallen bijvoorbeeld.: fytotherapeuten, aromatherapeuten, (etno-)botanisten, (veterinair) natuurgeneeskundigen, homeopaten, bach bloesem therapeuten, gemmo therapeuten, orthomoleculaire therapeuten, wildpluk-chefkoks, kwekers en telers, autodidacten en anders opgeleide herboristen die (nog) niet in de categorie herborist vallen.

Je kunt je hiervoor aanmelden op herboristengilde@gmail.com. Vertel in deze mail eerst wie je bent en waarom je vakgenoot-lid wenst te worden. Vervolgens horen we graag van alles over de aanverwante opleidingen die je hebt afgerond; waar je die hebt gedaan, hoe lang en wanneer je je diploma(‘s) hebt behaald. Daarnaast zijn we geïnteresseerd in je verwantschap met het vak van herborist en op welke wijze je beroepsmatig met planten(extracten) in de breedste zin van het woord werkzaam bent. Op basis van dit schrijven word je mogelijk uitgenodigd voor een online interview met twee (docent)leden binnen het Gilde. Na dit interview wordt een advies uitgebracht aan het bestuur. Hierna wordt besloten of je als vakgenoot-lid toegelaten kunt worden of wat de verdere mogelijkheden zijn als dit niet het geval is.

Mocht je niet worden uitgenodigd, dan ontvang je een mail met uitleg en verdere mogelijkheden.

Scroll naar boven