Lisa Ganora komt naar Nederland voor een workshop op 5 augustus!

Een heel bijzonder event, de wereldberoemde Amerikaanse herborist Lisa Ganora komt naar Nederland voor een workshop!

In een samenwerking tussen het Herboristengilde, Madeleine Kerkhof en Herba Sanitas is het gelukt, de Amerikaanse sterherborist Lisa Ganora komt naar Nederland.

Op 5 augustus geeft zij in Beekbergen (Marry’s Kruiden) een workshop met als onderwerp ‘Detox with botanicals’, en jij kunt daarbij zijn!

Lisa Ganora is oprichter van de Colorado School of Clinical Herbalism, waar ze nog steeds les geeft en was adjunct-hoogleraar farmacognosie aan het Southwest College of Naturopathic Medicine en heeft lezingen en lessen gegeven op tal van kruidenscholen en conferenties over de hele wereld.

Ze is de auteur van ‘Herbal Constituents’, inmiddels toe aan het tweede editie, het standaard leerboek fytochemie voor kruidengeneeskundigen.

Lisa geeft momenteel eveneens een online cursus over kruidenbestanddelen via de Herbal Medics Academy en ontwikkelt formules voor fytofarmaceutische bedrijven.

Lisa is een schoolvoorbeeld van hoe je traditionele kruidenkennis kunt koppelen aan het nieuwste wetenschappelijk onderzoek en een geweldige docent.

Zij werkt volgens de geneesprincipes van ‘vitalisme’, waarbij ziekten niet alleen verklaard worden aan de hand van lichamelijke processen, maar eveneens als een gebrek aan ‘levensenergie’.

Zelf omschrijft ze deze dag als volgt:

‘Welkom in de wereld van de functionele botanische geneeskunde en de fascinerende wereld van detoxificatie (biotransformatie), waar we zullen leren hoe we kunnen “reinigen” als een vitalist.

In deze workshop zullen we ons verdiepen in het ingewikkelde web van fytochemicaliën, voedingsstoffen, supplementen, kruiden en voedingsmiddelen die de endogene detoxificatie-strategieën van het lichaam effectief kunnen ondersteunen en versterken.

Onze focus zal liggen op het begrijpen van de fysiologie van hoe het lichaam zichzelf voortdurend ontgift, werkend via systemen zoals de hepatische fase 1 (CYP450) en fase 2 (conjugatie) enzymenteams.

Om deze cruciale routes te optimaliseren, zullen we een reeks ondersteunende stoffen onderzoeken, zoals glucosinolaten en andere zwavelverbindingen zoals NAC en alfa-liponzuur; antioxidant polyfenolen, flavonoïden en fenolzuren in gewone kruiden; curcuminoïden uit kurkuma en gingerolen uit gember; rozemarijnzuur van Lamiaceae familie kruiden zoals Salvia rosmarinus en Prunella vulgaris; silymarine van Mariadistel, betalaine alkaloïden uit medicinale voedingsmiddelen, en carotenoïden in biologische groenten en fruit.

We zullen ook de essentiële bijdragen van B-vitamines, sporenmineralen en aminozuren als enzym-cofactoren onderzoeken.

In onze hands-on sessie leren we hoe we een superfood smoothie kunnen maken met de kruiden en groenten die een synergetische reeks van deze ontgiftingsbevorderende verbindingen bevatten.

Doe met ons mee terwijl we de geheimen van plantaardige producten ontrafelen om de inherente detoxificatie-mechanismen van het lichaam te verbeteren en onze clienten in staat te stellen reiniging te begrijpen door te werken met de intelligentie van de natuur!’

De workshop wordt gegeven in het Engels, je kunt kiezen voor een Nederlandstalige hand-out.

Een serieuze herborist mag dit niet missen!

Kosten voor de hele dag, inclusief een hand-out (in het Nederlands), koffie/thee en vegan soep: €200,00

Hoe kun je meedoen?

Meldt je aan via: info@herbasanitas.nl, na overmaking van het bedrag, ontvang je aanvullende informatie in je bevestigingsmail en dan zien wij jou terug op 5 augustus.

Scroll naar boven