Jacqueline Jongen

Over Jacqueline Jongen

Ik ben Jacqueline. Van jongs af aan opgegroeid met de natuur. In de loop der jaren ben ik een echte kruidenfreak geworden.Kruidenkweken doe ik met veel plezier.

  1. Van kleins af aan ben ik met de natuur bezig. Mijn moeder heeft mij de liefde voor de natuur bij gebracht.  Iedere dag ben ik uren in de natuur te vinden. Ik ben met recht een natuurmens. In mijn eigen kruidentuin, maar ook in de omgeving waar ik woon ben ik veel in de natuur te vinden. Overal waar ik kom wil ik kruidentuinen bekijken, ja, zelfs op Curaçao een paar keer in de kruidentuin van Dinah Veeris geweest. Maar ook kruidenwandelingen op de Griekse eilanden.

Ik heb heel wat opleidingen en cursussen gevolgd in mijn vrije tijd naast mijn werk. Ik had een praktijk voor p &o  interimwerk, coaching, training, mindfulness trainingen en ACT.  De coachings en trainingssessies vonden vaak plaats in de natuur. Hier een opsomming van een aantal opleiding- en cursussen die ik gevolgd heb: modulen plantkunde, kruidenbereidingen,  herboristenopleiding(1 jaar), kruidengeneeskunde, ayuerveda, aromatherapie, Bach en bloesem therapie, natuurvoedingsadviseur en orthomoleculaire suppletie en de HBO medische basiskennis. Zelfs  een kruidencursus gevolgd bij een sjamaan. Ik heb mijn eigen kruidentuin en maak veel zelf.

Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in de gemmotherapie. Tijdens mijn opleiding kruidengeneeskunde is hier maar heel weinig aandacht aan besteed.

Al met al kan ik zeggen dat ik ruim 40 jaar intensief met kruiden bezig ben. Het is met recht een passie🍀🌿🌱

Heb een behoorlijke kruidenboekencollectie opgebouwd van meer dan 250 kruidenboeken.

 

6681 Bemmel, Nederland

Geen bezoek

Contact:
Jacqueline 

Regio:

Soort locatie: Privé

Activiteiten: