Masterclass Stoomdestilleren

maandag 31 juli tot vrijdag 4 augustus 2023

Je wilt jouw aromatische kruiden verwerken tot etherische olie en hydrolaat en weet niet hoe te beginnen.
Je bent begonnen met destilleren, maar het lukt nog niet optimaal.
Je bent op zoek hoe je etherische olie en hydrolaten zelf kan maken en verwerken in bijzondere producten.
Je wilt als jonge start-up uit een reststroom waardevolle aromatische stoffen halen.

Zomaar een paar voorbeelden waarvoor wij de Masterclass Stoomdestilleren hebben ontwikkeld. Voor mensen met passie voor aromatische planten die nieuwsgierig zijn om meer te leren over de kunst van het destilleren.

Henk Ploeger en Catharina de Bruin hebben al meer dan tien jaar ervaring met destilleren in Brabant en zijn zeer gedreven om hun kennis te delen.

Tijdens deze unieke Masterclass midweek krijg je in de ochtend theorie. Bijvoorbeeld over onderwerpen als techniek, biochemie, geurstoffen en juiste oogsttijd.

Of we rijden een klein stukje naar het bos. We gaan het bos in om verse takken te halen van naaldbomen.

In de middag rijden we naar de destilleerwerkplaats in het buitengebied van Gilze NB. De verse takken gaan we stoomdestilleren, terwijl Henk uitgebreid uitleg geeft over hoe het proces van stoomdestillatie werkt.

We bezoeken ons eigen lavendelveldje en bekijken of we kunnen oogsten om vers te destilleren. Tijdens de midweek gaan we diverse planten destilleren met verschillende destilleerapparatuur: van huis- tuin- en keuken-opstelling tot een professionele destilleerketel.

Deze Masterclass is vooral geschikt voor mensen die zelf willen gaan destilleren en/of beter willen destilleren. Neem jouw vragen mee en deel ze met de andere deelnemers.

We kijken er naar uit je te ontmoeten, Henk Ploeger & Catharina de Bruin.

Link https://indekoperenketel.nl/masterclass/

Scroll naar boven