Recept in twee delen door Claude Hollebecque
Vorige week schreef ik al over het conserveren van de jonge Kersenbloesem. Het recept hiervoor is ook terug te vinden door hier te klikken.
DEEL2: Glutenvrij koekjes maken met gedroogde gepekelde kersenbloesem.
Amandelmeelkoekjes met kersenbloesem: een unieke smaak!
INGREDIËNTEN
- 2 kopjes amandelmeel
- 1/4 kopje ahorn of dadelsiroop
- 1/2 kopje gesmolten kokosolie,
- 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
- 30 in zout geconserveerde kersenbloemen
INSTRUCTIES
• Kies 30 kersenbloemen uit
• Doe de kersenbloemen in een kom met water en laat deze 10 minuten weken. Daarna giet je het water af. Leg elke bloem voorzichtig op keukenpapier of een schone theedoek. Hak de helft van de bloemen in kleine stukken (de andere helft wordt voor de decoratie op de koekjes bewaard).
• Verwarm de oven voor op 180 ° C. Meng het amandelmeel en de baking soda in een middelgrote kom. Voeg de gehakte kersenbloesem toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens de kokosolie en ahornsiroop toe en roer tot alles goed gemengd is. Het deeg moet een kruimelige textuur hebben die goed aan elkaar blijft plakken als je erop drukt.
• Neem 1 eetlepel deeg en rol het met je handen tot een balletje en plaats de balletjes ongeveer 5 cm uit elkaar op een bakplaat. Plet ze met de onderkant van een glas. Hoe dunner de koekjes zijn, hoe knapperiger ze zullen zijn. Als je liever iets taaiere koekjes wilt, kun je ze wat dikker laten.
• Plaats een kersenbloem op elk koekje en druk deze zachtjes vast. Bak de koekjes gedurende 8-10 minuten en controleer of ze niet te gaar worden. Als ze dun zijn, duurt het een paar minuten minder en omgekeerd. Als ze klaar zijn, moeten ze een lichtgouden kleur rond de randen hebben. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de pan en breng ze vervolgens over naar een koelrek.
Ik heb de helft van de koekjes met een mini stuk chocola van 90% gebakken.
De koekjes zijn lekker, de amandelsmaak betoverend en ze zijn nog decoratief ook!