Meidoorn ‘kappertjes’

Op sommige plaatsen staan de struiken van de Meidoorn (Crataegus) al in bloei. Op andere plekken staan de bloemknoppen op springen. Van nog niet geopende bloemknoppen kunnen kappertjes bereid worden.
Vandaar vandaag een recept om nog snel deze ‘wilde kappertjes’ te maken. 

Dit heb je nodig:

  • 1 schoon (steriel) jampotje
  • 1/2 liter appelazijn of witte wijnazijn
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gekneusde peperkorrels
  • 1/2 theelepel mosterdzaad

Verzamel zoveel bloemknoppen van de Meidoorn zodat ze in een glazen (jam)pot kunnen die dan voor 2/3 gevuld is.
Controleer de bloemknoppen op aanwezigheid van beestjes en verwijder deze, was ze evt voorzichtig en leg ze te drogen op een schone doek.
Vul een schone (jam)pot met in stukjes gesneden knoflook, zout, peperkorrels en mosterdzaadjes.
Voeg dan de schone en droge Meidoorn bloemknoppen toe.
Verwarm de azijn zodat het net niet kookt en voeg dit toe aan de ingrediënten in het (jam)potje.
Sluit het potje en laat het langzaam afkoelen.
Enkele weken op een koele en donkere plaats laten staan.

En dan smullen maar van deze wilde lekkernij ☺

Plaats een reactie