diploma uitreiking bij de sprenk

De Sprenk, Frederike vertelt meer!

Vrijdag 25 september mochten de geslaagden van 2020 en 2021 hun herboristendiploma van de Sprenk in ontvangst nemen. Tenminste 3 jaar hebben we hiervoor  gebikkeld’. Het was een mooie afsluiting van een bijzondere en leerzame tijd!

diploma uitreiking bij de sprenk

Niet alleen over kruiden

De afgelopen 3 jaar heb ik heel veel over onze natuur, de kruiden en mezelf geleerd bij de Sprenk. Wat de natuur ons aan kracht via kruiden geeft, maar ook over onze eigen natuurlijke kracht. En hoe goed we als mens met kruiden kunnen samenwerken.

De tijd op de Sprenk ging voor mij dan ook niet alleen over de kruiden. Het ging ook over het meer op mijn intuïtie en gevoel leren te vertrouwen. En daarnaast over het weten wanneer mijn eigen lichaam of een ander mens iets nodig heeft. Ik ben daar de afgelopen 3 jaar in gegroeid en volgens mij ben ik niet de enige als ik naar mijn medestudenten kijk. Ik heb het vertrouwen dat er altijd een kruid is dat ons kan ondersteunen. Door dit ‘weten’ te combineren met wetenschappelijke kennis, ben ik in staat mezelf en anderen op natuurlijke wijze te ondersteunen. Ik ben ontzettend blij dat ik zo een stukje kan bijdragen aan de balans in de wereld.

Leerzame en geweldige periode

De 3 jaar die ik op de Sprenk heb doorgebracht en waarbij ik veel van Max en Gidy en alle andere docenten geleerd heb, zijn hierdoor een leerzame en geweldige periode in mijn leven geworden. Ook de tijd met mijn medestudenten was leerzaam. We hebben veel van elkaar geleerd: over de kruiden, (weer) studeren en last put not least hoe we het beste met Max en zijn grenzeloze vertrouwen in dat alles goedkomt, konden omgaan. Speciale dank daarom ook aan Max en zijn vertrouwen.

Diploma uitreiking

Na de ontvangst met taart en een korte inleiding door Max en Gidy kreeg iedereen de gelegenheid om haar diploma van de Sprenk te ontvangen en te ondertekenen. Degenen die het examen met goed gevolg hadden afgelegd ontvingen hun penning. Een mooi bewijs naar het belang van dit gilde. 

Kom langs in mijn voedselbos in wording

Mijn herboristenpenning van de Sprenk krijgt een mooie plek en ik ga verder met mijn plannen om de kruidenkennis meer toe te passen en onder de mensen te brengen. Op boerderij de Tange waar ik samen met de buurman het terrein bewoon en duurzaam onderhoud, is veel ruimte om mensen te ontvangen en de kennis van de natuur te delen. Het ruim 1 ha grote terrein hebben we in 15 jaar omgebouwd tot een groene oase met oa een kruidengedeelte en een moestuin en we kweken paddenstoelen in ons voedselbosje in wording. Beiden vinden we het leuk om dit te laten zien en erover te vertellen. Dus ben je geïnteresseerd, dan vertellen we er graag meer over. Stuur hiervoor een bericht naar frederike.lautenbach@gmail.com

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.