Ans Ramaut

Vakgenoot

Unique-Talentbegeleiding @Kruidenkracht

Jarenlang heb ik een eigen praktijk unique-talentbegeleiding waarin ik hoogbegaafde kinderen, hun ouders en scholen help om meer te leren over hoogbegaafdheid. Ik geef trainingen op scholen, organiseer peer-contact in de vorm van een activiteitenclubje en zomerkampen en ga in gesprek met ouders. De laatste jaren volg ik de ene na de andere bijscholing op vlak van onderwijs, breinontwikkeling, hoogbegaafdheid, …

Tot ik wat anders wilde … mijn vader leerde me ooit als kind vele namen van kruidjes tijdens de wandelingen die we samen maakten. Ik ben altijd geïnteresseerd gebleven in de natuur en kruiden om me heen. Ik voelde dat ik hier meer mee wilde. Tijdens mijn zoektocht om een geschikte opleiding te vinden, trok de 3-jarige opleiding ChinHerbs me heel erg aan. Een opleiding waarbij de Traditionele Chinese Geneeskunst gecombineerd wordt met het inzetten van westerse kruiden, een unieke en zeer interessante combinatie. Vooral de vijf elementen leer gaf me een prachtige kapstok om alle kruidenkennis aan vast te hangen. In de opleiding leerden we ook via de pols- en tong en de 10+2 vragen een Chinese diagnose stellen, een behandelprincipe beschrijven en een behandelplan maken, ik werk hierbij nou samen met de natuurapotheek. We gebruiken de signatuur, de acties en inhoudsstoffen, de typologie én de energetica (smaak, temperatuur, …) van de kruiden bij het samenstellen van een op maat gemaakte kruidentinctuur.

Mijn scriptie schreef ik over het ondersteunen van de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen met kruiden. Ik heb reeds verschillende kinderen en vaak ook hun ouders geholpen met kruidentincturen op maat. In mijn tuin groeien enkel nog geneeskrachtige kruiden, ik geniet er elke dag van om hier mee bezig te zijn. Ik maak zalven, crèmes, shampoobars, siropen, …. In de toekomst wil ik de ene tak van mijn bedrijf afbouwen om KruidenKracht meer op en uit te bouwen. Ik heb leuke ideeën voor de toekomst, wie wat wat er nog op mijn pad komt.

Contact gegevens

Grutterijstraat 11
5109TD ’s Gravenmoer
Noord-Brabant

ans.ramaut@gmail.com

06/34949873

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.