Streptokokken…
Deze bacterie kan tal van ziekten in het menselijk lichaam veroorzaken. Tot de milde varianten behoren keelontsteking, faryngitis, roodvonk en impetigo. Wanneer de bacterie echter in de bloedbaan of onderliggende cellen terechtkomt, wordt het een invasieve infectie waarbij ernstige symptomen zoals bloedvergiftiging kunnen optreden. De bacterie wordt ook wel de “vleesetende bacterie” genoemd omdat een invasieve infectie kan leiden tot het afsterven van huid en spieren.
In dit webinar ligt de focus op de strepkeel (faryngitis veroorzaakt door streptokokken), die vooral bij kinderen vaak voorkomt. Hoe weet je dat het om een streptokok gaat en hoe behandel je dat vervolgens?
De kruidenbehandeling van deze bacteriële infectie wordt, vanwege de toenemende bacteriële resistentie, de laatste jaren uitgebreid wetenschappelijk bestudeerd, .
Tijdens het webinar maken we een korte rondleiding door de geschiedenis van de Russische kruidentraditie en beoordelen we de efficiëntie van de meest gebruikte kruiden, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken.
Ga je mee?
Dit webinar wordt verzorgd door Daria Norder (herborist in opleiding tot fytotherapeut bij Herba Sanitas) en is exclusief toegankelijk voor herborist-, student- en vakgenoot-leden van het Herboristengilde. Om mee te doen met het webinar kun je een mail sturen naar herboristengilde@gmail.com ovv webinar streptokokken. Je ontvangt dan een bevestiging met de zoomlink om het webinar bij te wonen.
Datum webinar: 23 mei 2024
Tijd webinar: 19.30 – 20.30 uur (max uitloop tot 21.00 uur) via Zoom
Over Daria:
Ik ben Daria, een herborist in opleiding bij Herba Sanitas (masterjaar). Overdag een drukke moeder en kantoormedewerker, ’s avonds een gepassioneerde kruidenliefhebber.
Mijn passie voor de kruiden begon toen ik klein was (ondanks de plakkerige Calendula die ik van mijn moeder moest plukken), samen met mijn oma tijdschriften lezen met alle fyto volkstips.
Nu geniet ik van de kans om de kennis van de traditionele Russische/ Oekraïense kruidentraditie koppelen aan de wetenschappelijke onderzoeken.
Dit webinar is gebaseerd op mijn jaarproject binnen de Herba Sanitas opleiding.