Website (mede-)beheerders gezocht

Onze website is sinds half januari van dit jaar helemaal vernieuwd en vol informatie en mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is om jezelf via je profielpagina zichtbaar te maken voor de andere leden.

Op deze manier wordt het Gildelidmaatschap minder onpersoonlijk en herken je elkaar makkelijker als je elkaar ‘live’ ergens treft of samen iets wilt organiseren. Dit was jaren een wens van verschillende leden. Het bleek voor veel leden namelijk niet gemakkelijk om mede herboristen, studenten en vakgenoten te vinden. Maar dit is met de komst van de nieuwe website in het besloten ledendeel dus heel makkelijk geworden.

We merken alleen dat er nog weinig gebruik wordt gemaakt van het besloten deel (dat na inloggen toegankelijk is). Er zijn pas 52 leden (van de ruim 300) die hun profielpagina hebben aangemaakt in het besloten deel. We weten niet zo goed of dat nu komt omdat het toch lastig is om zo’n profiel aan te maken en te vullen of dat er toch misschien geen behoefte is om elkaar makkelijk te kunnen vinden en contacteren.

Om daar achter te komen willen we met een (nog te vormen) groepje web-beheerders kijken hoe we het besloten deel makkelijker toegankelijk en meer levendig kunnen maken. Maar ook hoe we de ‘voorkant’ up to date kunnen houden.

We zoeken daarom 2-3 webbeheerders.

De taken (die gezamenlijk opgepakt worden en komend jaar samen met Marika) zijn onder andere:
– Organiseren en geven interactief webinar samen met Marika (en mogelijk ook de webdesigner) om de website en de mogelijkheden te laten zien, eventuele vragen te beantwoorden en leden te helpen ter plekke hun profielpagina aan te maken en/of verder te vullen
– Leden (telefonisch of via ons Zoom account) direct één op één helpen met inlogproblemen (resetten wachtwoorden) en aanmaken profielen
– Leden stimuleren het prikbord te gaan gebruiken (en als hier geen behoefte aan blijkt het prikbord her in te richten i.s.m. de webdesigner)
– Ontplooien eigen initiatieven om leden te stimuleren de website te gebruiken
– Plaatsen nieuwsberichten i.s.m. bestuur en de commissies
– Up to date houden content van ‘voorkant ‘ (openbaar toegankelijke deel) en ‘achterkant’ (besloten ledendeel)
– Aanvullen veelgestelde vragen n.a.v. ontvangen mails op het algemene mailadres
– Maken Facebookberichten in onze besloten Facebookgroep ‘Herboristengilde’ om de website (nieuws, vacatures, functionaliteiten of iets dergelijks) onder de aandacht van de leden te brengen
– Aanleveren van informatie over de website aan Jonne voor de maandelijkse nieuwsbrief
– Inventariseren wensen om website verder uit te bouwen en/of te verbeteren
– Verbeteringen aanbrengen waar je ze tegenkomt en eigen ideeën uitvoeren

Ervaring met WordPress is niet nodig. Handigheid met de computer wél. Maar het draait vooral op interesse om het Gilde digitaal te presenteren via een leuke, frisse, professionele, kwaliteitswebsite . Een website die constant in ontwikkeling en beweging is en die je mede helpt uit te bouwen en verder vorm te geven. Onze website wordt zeer veel gebruikt door mensen die een herboristenopleiding willen volgen, lid willen worden, vragen hebben of een herborist zoeken (die bedrijfsmatig bezig is). Het is ons digitale visitekaartje en een prachtig verzamelpunt voor al onze leden (dus ook degenen zonder Facebook).

De belasting op je tijd is gemiddeld 8-10 uur per maand. In het begin wat meer om de website en het beheer te leren (of op te frissen als je wel gewend bent om met WordPress te werken).

Lijkt het je wat? Mail dan naar herboristengilde@gmail.com ovv (mede)beheerder website

Scroll naar boven